Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@04:52:59 GMT

میزان آب موجود مخازن سد‌های فارس ۲۴ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۴۳۹۸

میزان آب موجود مخازن سد‌های فارس ۲۴ درصد کاهش یافت

گروه استان‌ها_ میزان آب موجود مخازن سد‌های فارس در مقایسه با گنجایش نهایی این سد‌ها ۵۷ درصد و نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل بیش از ۲۴ درصد کاهش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای استان فارس حمیدرضا دهقانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با اعلام هشدار بحران کمبود آب در استان از کاهش قابل توجه میزان ذخایر آب در مخازن سد‌های فارس خبر داد و اظهار داشت: میزان آب موجود در مخازن 9 سد در حال بهره‌برداری استان فارس در مقایسه با گنجایش نهایی این سد‌ها 57 درصد و نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل بیش از 24 درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: کاهش بارندگی‌ها در سال آبی جاری قطعا شرایط دشواری را به ویژه برای بخش کشاورزی استان فارس با بیشترین میزان مصرف، در پی خواهد داشت و لذا کشاورزان باید نسبت به مدیریت بهتر آب در مزرعه و زیرکشت بردن مناسب اراضی دقت لازم را داشته باشند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

دهقانی افزود: کشت بیش از حد مجاز زمین‌های کشاورزی بر مشکلات کم آبی اضافه خواهد کرد و شرایط آبی در تابستانِ پیش رو سخت‌تر خواهد بود لذا لزوم مدیریت مصرف و صرفه جویی در استفاده از آب امری ضروریست که باید مدنظر همگان باشد.

روابط عمومی آبفای فارس نیز در خبری به نقل از علی بوستانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس تنها راه برون رفت از بحران کم‌آبی در ماه‌های آینده را، مدیریت مصرف و تقاضا دانست.

وی ادامه داد: میانگین بارندگی در استان فارس کمتر از یک سوم میانگین جهانی و میانگین تبخیر بیش از سه برابر میانگین جهانی بوده و علاوه بر این، توزیع زمانی و مکانی این مقدار بارندگی نیز بسیار نامتناسب است.

ممنوعیت کشت برنج به بویراحمد رسید؛ ضعف مدیریت در منابع آبی بیداد می‌کندپای خشکسالی بر گُرده گلستان/ کشت شالی وضعیت منابع آبی را " بحرانی‌تر" می‌کندوضعیت منابع آبی و ذخایر سدهای فارس؛ بارندگی در سال زراعی 60 درصد کاهش یافتمنابع آب لرستان جوابگوی بخش کشاورزی نیست؛ تنها 1 میلیارد متر مکعب تخصیص آب داریم

بوستانی افزود: مصرف سرانه‌ آب، یعنی مقدار آبی که هر نفر در شبانه روز مصرف می‌کند، در دنیا معادل 150 لیتر و در ایران معادل 250 لیتر تخمین زده شده حال آن که این مقدار در استان فارس حدود 290 لیتر در روز است؛ بنابراین مصرف آب در ایران و استان فارس متعارف نیست.

مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس گفت: در حال حاضر 78 درصد از آب شرب شهر‌ها و روستا‌های تحت پوشش شرکت آبفا استان فارس از منابع آب‌های زیر زمینی تامین می‌شود حال آنکه در سال آبی جاری شاهد کاهش شدید نزولات آسمانی در فارس بوده‌ایم و نسبت به سال گذشته کاهش 63 درصدی و در مقایسه با میانگین بلند مدت کاهش 44 درصدی را در میزان بارش‌ها تجربه کرده‌ایم.

وی افزود: متاسفانه دبی استحصالی آب قریب به اکثریت منابع آب استان نظیر چاه‌ها، چشمه سار‌ها و قنوات، تحت تاثیر کاهش بارندگی، افت چشمگیری داشته و در حال حاضر آب شرب تعدادی از شهر‌ها و روستا‌های استان در وضعیت بحران قرار گرفته است، به طوریکه برای برون رفت از این وضعیت، آبرسانی سیار، اجاره چاه‌های کشاورزی، کف شکنی چاه‌ها و در برخی مناطق بازسازی شبکه‌های توزیع آب در دستور کار قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: در همین راستا تعداد قابل توجهی از شهر‌ها و روستا‌های استان نیز در شرایط تنش آبی به سر می‌برند که در صورت ادامه روند خشکسالی و کاهش بارندگی مطلوب، ورود به شرایط بحران قریب الوقوع است.

انتهای پیام/424/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان فارس درصد کاهش منابع آب شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۴۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حجم آب سد طالقان علت کاهش حق آبه قزوین

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: سد طالقان واقع در استان البرز به عنوان سد مهم و تامین کننده آب شرب سه استان تهران، کرج و قزوین است و علاوه بر آن آب کشاورزی قزوین را هم تامین می‌کند.

وی افزود: ۴ سال خشکسالی متوالی باعث شده حجم ورودی آب به مخازن سد‌های تهران و کرج و سد طالقان نسبت به سال‌های عادی کاهش یابد و باعث بازنگری در تامین آب کشاورزی شده است.

ستوده اضافه کرد: اولویت با تامین آب شرب است و پارسال با توجه به اینکه حجم مخازن سد‌ها کاهش پیدا کرده بود، در بخش کشاورزی با کمک وزارت نیرو سهمیه آب ۲۵ درصدی کشت تامین شد. 

وی گفت: امسال سهمیه آب ۳۵ میلیون متر مکعب است که ۱۰ میلیون در فصل پاییز مصرف شده و مابقی را برای فصل بهار درنظر گرفته شده است و اگر بارش‌های خوبی داشته باشیم قطعا بازنگری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین افزود: در حال حاضر وضعیت مخازن سد‌ها مناسب نیست و وزارت نیرو با استفاده از ساخت سد‌ها جمع آوری آب را انجام داده و توانسته آب شرب را تامین کند.
 
وی افزود: یک نوبت در فصل پاییز سد باز شده و ۱۰ میلیون مصرف شده و حق آبه فصل بهار از ۱۵ فرودین تا ۱۵ خرداد است که از ۱۵ فروردین با ۴ متر مکعب سد باز و استفاده شده که به ۱۱ متر مکعب رسیده است.

ستوده ادامه داد: با توجه به وسعت شبکه و مسافت طولانی کانال ها، آب نسبت به شرایط عادی ممکن است کم باشد، اما در حال حاضر سد باز است و با ۴ متر مکعب رهاسازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: امیدواریم با بارندگی‌های مناسب بتوان یک دوره برای آبیاری کشت کشاورزان موثر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • کاهش حجم آب سد طالقان علت کاهش حق آبه قزوین
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟