Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص آخرین وضعیت سدهای پنج‌گانه تهران گفت: در حال حاضر حجم آ ب در پشت سدهای پنج‌گانه تهران بالغ بر 613 میلیون مترمکعب است که نسبت به پارسال حدود 15 میلیون مترمکعب کاهش دارد.

وی افزود: اگر چه میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای تهران تا حدودی مناسب است اما نگرانی ما از کاهش ورودی آب به سدها است که حدود 70 درصد کاهش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، کمترین ورودی آب مربوط حوضه سد امیرکبیر است.

*ذخیره برفی نداریم

بختیاری با اشاره به اینکه سال گذشته ذخیره برف خوبی داشتیم اما امسال این ذخیره به هیچ وجه مناسب نیست و بسیار کاهش دارد،‌ اظهار داشت:‌ کاهش بارندگی که حدود 60 درصد تا 70 درصد نسبت به پارسال است در طول 50 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

به گفته وی، سال گذشته میزان بارندگی‌ها 110 میلی‌متر بوده و در حال حاضر این میزان به 35 میلی‌متر رسیده است.

* تغییر اقلیم در ایران رخ داده است و باید بر اساس آن زندگی کنیم

مدیرعامل شرکت آب  منطقه‌ای تهران در پاسخ به این سوال که به هر حال تغییر اقلیم در ایران را باید پذیرفت گفت: واضح است که تغییر اقلیم در ایران رخ داده و باید بر اساس آن زندگی کنیم.

وی افزود: هیچ راهی جزء صرفه‌جویی و بهره‌وری آب در کشور نداریم.

بختیاری تصریح کرد: اگر در دی ماه و تا اواسط بهمن ماه بارش برف نداشته باشیم بارش برف از نیمه دوم و اسفندماه نمی‌تواند به ذخیره برف کشور کمک کند.

*آغاز جلسات رهاسازی آب برای پاسخ به تقاضای آب شرب در تابستان/تلاش می کنیم به سمت جیره بندی نرویم

مدیرعامل شرکت آب  منطقه‌ای تهران در پاسخ به این سوال که آیا این وضعیت نامناسب بارش‌ها و ذخیره پایین سدها می‌تواند تهران را در تابستان سال آینده با جیره‌بندی آب مواجه کند، گفت:  جلسات رهاسازی آب برای پاسخ به تقاضای آب شرب در تابستان سال 97 با شرکت آبفای تهران آغاز شده است.

بختیاری تصریح کرد: تلاش ما این است که به سمت جیره‌بندی آب نرویم.

*اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش کشت محصولات آب‌بر شتاب ندارد

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی قرار نیست اقدامی شود و کشت محصولات آب‌بر کاهش یابد،‌گفت: جهاد کشاورزی اقداماتی را در خصوص کاهش کشت محصولات آب‌بر آغاز کرده اما شتاب کافی را نداشته است.

وی افزود: توسعه کشاورزی در استان تهران ممنوع است و شرکت آب منطقه‌ای مجوز حفر چاه کشاورزی را نمی‌دهد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۷۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها

مهدی قیصری، کارشناس بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بخش کشاورزی از نظر بهره‌وری و ایجاد ارزش‌افزوده مناسب فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب دارد. به همین دلیل حتی ایجاد تغییرات ساده در تولید بخش کشاورزی می‌تواند نتایج موثری به دنبال داشته باشد.

در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست

وی گفت: یکی از مشکلات موجود درحوزه دانش‌بنیانی این است که اگر طرح، ایده یا نظری در این حوزه مطرح می‌شود دیگران باید به آن اشراف داشته باشند. به این معنا که از قبل دستورالعمل داشته و تدوین شده باشد که اگر اینچنین باشد یا کپی‌سازی و مشابه‌سازی در حال انجام است یا اقدامی در جهت رفع یک نیاز صورت گرفته است در صورتی که در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست.

قیصری بیان کرد: به طور مثال ممکن است نوعی فولاد ازیک کشور دیگر کپی‌برداری و در داخل کشور تولید شود، اما در مورد کشاورزی این شیوه از کار، امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: انتقال دانش در بخش کشاورزی تابع عوامل متعددی است به طور مثال نمی‌توان گفت اگر گیاهی در اقلیمی خاص خوب رشد کرده است در همه جا قابلیت رشد دارد. البته آب و هوا یکی از موضوعاتی است که این تفاوت را سبب شده است و نوع خاک، واریته گیاهی و عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد.

معیار سنجش برای شرکت‌های دانش‌بنیان اثربخشی و کارآیی آنها است

کارشناس بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش‌بنیان‌ها باید به گونه‌ای باشد که شاید علم به آن وجود ندارد و موضوع جدید در حال طرح است. معیاری که برای سنجش فناوری و دانش شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد اثربخشی و کارآیی آنها است.

دانش‌بنیانی بودن در حوزه کشاورزی لزوما به فناوری یا تکنولوژی بالا نیاز ندارد

قیصری تصریح کرد: اگر حرف‌ها و ایده‌های جدید پاسخی به نیاز‌ها نباشد و اثربخشی و کارآیی لازم را نداشته باشد، دانش‌بنیانی نخواهد بود. البته در بخش کشاورزی دانش یا ایده دانش‌بنیانی شاید نیاز به فناوری و تکنولوژی پیچیده نداشته باشد، اما می‌تواند بهره‌وری در این بخش را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: باید با یک سری اقدامات که دانش‌بنیان بوده و براساس نیاز‌های بومی و منطقه‌ای کشور طراحی شده است، اثربخشی و کارآیی را در بخش کشاورزی افزایش داد.

کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: دانش یا محصولات دانش‌بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امدادرسانی ١٠ خانوار عشایر گرفتار در بارندگی‌های اخیر شهرستان دنا
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود از صبح ۱۶ اردیبهشت ماه